הוראות בטיחות בעבודה על גריל גז

  • חשוב להרכיב את הגריל בהתאם להוראות היצרן.
  • תמיד חשוב לוודא שאין דליפות של גז מהחיבורים (בעזרת מים וסבון).
  • מיכל הגז:
  1. במידה ומשתמשים במיכל צמוד הוא לעולם לא ישב מתחת לגריל בזמן העבודה.
  2. חשוב להשתמש במיכל תקין ותקני.
  3. יש לחבר למיכל ווסת תקין ותקני העובד ע"פ הלחץ המותר לעבודה בגריל.
  4. חשוב לוודא שבין המיכל לווסת קיים אטם שלם, ולשמור שאינו נופל בעת החלפת מיכל.
  5. את הצינור בין המיכל לווסת יש להחליף אחת לתקופה כי עם הזמן הצינור מתייבש ויכולים להיווצר סדקים.
  6. הצינור חייב להיות באורך המתאים בהתאם לתקן הקבוע בחוק על מנת שנוכל להימנע מטעויות מצערות או מבעיה של לחץ נמוך המגיע לגריל.
  • את הגריל יש להדליק עם המכסה פתוח, ולפני פתיחת ברז הגז או המיכל יש לוודא שכל הברזים של הגריל סגורים.
  • חשוב מאוד בעת ההדלקה אין לקרב את הפני למשטח הגריל, יש להקשיב ולהביט מרחוק אם הגריל נדלק, במידה ולא נדלק לאחר מספר שניות יש לסגור את הברזים ולנסות שוב לאחר מספר דקות, במידה והגריל עדיין אינו נדלק יש לקרוא לטכנאי על מנת לבדוק האם ישנה בעיה (לא מומלץ להשתמש בגפרורים או מצתים מטעמי בטיחות).
  • בסיום העבודה חשוב לוודא שכל הברזים של הגריל והברז של המיכל סגורים, במידה והגריל מחובר לנקודת גז מומלץ לנתק את הצינור מהנקודה, ולאחסן אותו יחד עם הגריל (לאחר שהתקרר)
  • מטעמי בטיחות לא מומלץ להשתמש בצינור ארוך מידי ולא להשאיר את הצינור מחובר לגריל כי הצינור הוא גומי ואינו קשיח, לכן מסוכן להשאיר אותו באופן קבוע מחובר במיוחד אם ישנם ילדים או חיות בבית.
  • את רשתות הגריל חשוב לשמן אחת לתקופה על מנת להימנע מחלודה ולשמור על אורך חיים ארוך ובריא יותר.
  • את רשתות הגריל מומלץ לנקות בסיום העבודה כשהגריל עדיין חם.
  • בסיום העבודה מומלץ לתת לגריל להתקרר ולכסות אותו על מנת שישמר מפני נזקי מזג אויר.
  • חשוב לעיין בנוסף בהוראות הבטיחות וההפעלה שהגיעו יחד עם הגריל.

מקווה שהמידע נמצא מעניין ומועיל, ממני – BBQil.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *