טיפים לבשר מושלם

  • על מנת להכין בשר איכותי יש להקפיד במעמד הקנייה לרכוש בשר שנפרס ע"י הקצב מתוך נתח שלם ולא להתבייש להתייעץ איתו לפני הקניה.
  • יש להתעקש שבשר הנפרס ע"י הקצב יהיה בעל עובי אחיד
  • אין להשתמש בבשר קפוא ולהניחו על המנגל.
  • לא מומלץ להפשיר את הבשר באמצעות מיקרוגל או קערה עם מים.
  • יש להקפיד שרשת המנגל היא מברזל עבה שצובר חום ואין עליה שאריות שיכולות להשפיע על טעם הבשר (כגון דגים).
  • המרחק בין הרשת למקור החום חייב להיות למעלה מ- 10 ס"מ לפחות ובהתאם לסגנון העבודה שלנו.
  • במידה ואנו משתמשים במרינדות או תערובות יבשות מומלץ להשאיר את הבשר עם הטיבול למספר שעות לפני הנחתו על הגריל.
  • במידה והבשר היה במקרר לפני השימוש מומלץ להוציאו כ 30-40 דקות על מנת להשוות טמפרטורות.
  • אין לחתוך את הבשר כדי לוודא את מידת הצלייה- הדבר גורם לאיבוד העסיסיות של הבשר.
  • במידה ועשינו נתחים גדולים יותר של בשר מומלץ לתת לבשר "לנוח" לפני שפורסים אותו.
  • במידה ובוערת אש על גבי הגריל חשוב מאוד "לשחק" עם הבשר על הגריל על מנת שלא יקבל אש ישירה כי הדבר גורם להיווצרות פיח על הבשר ושורף אותו מבחוץ בעוד שהוא חי מבפנים.

מקווה שהמידע נמצא מעניין ומועיל, ממני – BBQil.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *