טחינה

אחד הסלטים שכולם אוהבים לצד הבשר הוא טחינה, ישנם מספר גרסאות להכנה, וכאן נעלה את הבסיסית יחד עם מספר שדרוגים ותוספות.

מרכיבים:

  • 2 כוסות טחינה גולמית.
  • כוס מים (קרים)
  • שום (לפי הטעם)
  • מלח
  • פלפל
  • מיץ לימון

הוראות הכנה:

שופכים חצי מכמות המים (חשוב שיהיו קרים) לתוך מעבד מזון, עליו נוסיף את הטחינה הגולמית, שום מלח פלפל והמיץ לימון, ומערבבים במעבד. תוך כדי העבודה של מעבד המזון נוסיף לאט את שארית המים הקרים עד לקבלת המרקם הרצוי.

לפני שמוציאים ממעבד המזון חשוב לטעות כדי שנהיה בטוחים שהגענו לטעם הרצוי, במידה ולא נחזק טיפה בתבלינים וכמות השום לפי הטעם.

הצעות לשדרוגים:

  • יש אנשים (כמוני) שאוהבים טחינה ירוקה, ועל מנת להגיע לזה פשוט נוסיף חופן עלים יפים ושטופים של פטרוזיליה למעבד המזון
  • תוספת נחמדה שיש לי לטחינה הוא להוסיף כפית סחוג למעבד המזון דבר שנותן לטחינה טעם מיוחד וטיפה חריף.

בתאבון, ממני – BBQil.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *