כנפיים על הגריל

כנפיים על הגריל

כנפיים על הגריל

את הכנת הכנפיים אני מחלק לשניים בגלל שכאן אני משתמש גם במרינדה רטובה בנוסף לתבלינים יבשים, לכן קודם אטבל את הכנפיים בתערובת התבלינים היבשים הסטנדרטית שלי ולאחר מכן אוריד אותם מהגריל, אוסיף את התערובת הרטובה ואסיים את הבישול על הגריל על מנת שהתערובת הרטובה לא תישרף על הגריל.

לכן אתחיל קודם בהכנת התערובת של תבלינים יבשים (ניתן לצפות במרכיבים בלחיצה על הקישור), את התערובת אשים על הכנפיים לאחר ששמתי קצת שמן זית על הכנפיים. את הכנפיים אניח על הגריל, כאשר חשוב מאוד לא לעשות את הכנפיים לגמרי אלא להוציא אותם כשהם חצי מוכנים.

  • המרכיבים למרינדה הרטובה הם:
  • רסק עגבניות
  • קטשופ\קטשופ חריף לפי הטעם
  • קצת רוטב צ'ילי מתוק
  • רוטב ברביקיו
  • רוטב וורצ'סטר
  • דבש
  • לכל התערובת הרטובה אני אוסיף מן התערובת היבשה שתיבלנו בתחילת המתכון את הכנפיים

חשוב מאוד לערבב טוב טוב את המרכיבים הרטובים עד שאנו רואים שכל המרכיבים התחברו, לעיתים את המרכיבים היבשים אני מוסיף לרטובים לאחר שערבבתי אותם טוב טוב בעזרת מים רותחים (לא יותר מידי) על מנת שיתערבבו יותר טוב. בסיום ההכנה אני אטעם את התערובת הרטובה כדי להיות בטוח שהגעתי לטעמים שאני רוצה, במידה ולא אחזק את המרינדה לפי הטעם האישי של כל מארח.

כדי להוסיף את המרינדה הרטובה לכנפיים שלנו אני אוציא את הכנפיים מהגריל לאחר שהבאתי אותם לחצי הדרך בהכנה, אתן להם להתקרר מספר דקות ואוסיף את המרינדה הרטובה לכנפיים. את הכנפיים אחזיר לגריל עד שיגיעו לרמת העשייה שאנו אוהבים, היתרון שיש לכנפיים על פני בשרים אחרים בכלל ועופות בפרט הוא שגם כנפיים טיפה שרופים הם עדיים טעימים…

בתאבון, ממני – BBQil.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *