קבב בהכנה בייתית

קבבים

קבב

כמו כל מנגל טוב, אחד הדברים שהאורחים יהנו זה קבב טוב, לכן מצורף מתכון לקבב שלפחות אצלי מצליח בכל פעם:

  • בשר בקר טחון יחד עם שומן כבש (ביחס של 30% – 70%)
  • שמן זית
  • בצל
  • שום
  • ביצה
  • פרורי לחם
  • רוטב ברביקיו
  • תבלינים יבשים: מלח, פלפל, פפריקה חריפה ומתוקה, מרק עוף, כמון וכורכום.

מומלץ לערבב את כל המרכיבים ובסיום לטעום טיפה את הבשר על מנת שנראה שהטעמים הם כמו שציפינו, לאחר מכן ניתן לבשר לשבת מוסה לפרק זמן של שעתיים, לאחר מכן נטעם שוב את הבשר ובמידת הצורך נכרוך "מקצה שיפורים" על מנת שנגיע לטעמים כפי שאנחנו אוהבים אותם ובסיום נכין את הצורה שאנו אוהבים (קבב עגול או ארוך), במידה ואנו משתמשים בשיפודים מומלץ להשתמש בשיפודים שטוחים מברזל על מנת שהקבב לא יסתובב כשננסה להפוך אותו על הגריל, במידה ואנו משתמשים בשיפודם מעץ מומלץ להשרות את השיפודים מספר דקות במים.

כשאנו נשים את הקבב על הגריל מומלץ להנחי אותו על גריל חם אבל אש טיפה יותר נמוכה ולא להגיע למצב שאנו מייבשים את הבשר.

בתאבון, ממני – BBQil.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *