שיפודי הודו מתובלים על הגריל


שלום לכולם. תחילה, חשוב לי לציין שעל מנת שהמתכון הבא יצא מוצלח, אנו נזדקק למעט סבלנות מאחר והוא דורש תיבול מראש של הבשר והכנסתו ללילה למקרר. עכשיו אחרי שמצאנו סבלנות, בואו נתחיל. לצורך הכנת שיפודי הודו אנו נזדקק לכמה דברים:

קוביות הודו מתובלות ומוכנות לכניסה למקרר

  1. בשר הודו (עדיף נקבה) – חתוך לקוביות
  2. בצל (הרבה)
  3. מלח
  4. פפריקה חריפה ומתוקה
  5. חומץ
  6. שיפודים (עדיף ממתכת)

תחילה נכניס לקופסה אטומה את בשר ההודו. לבשר אנו נוסיף כמות שווה של בצל חתוך לרצועות, ביחס של1:4 (לא זה לא הרבה). לאחר מכן, נוסיף פפריקה חריפה ופפריקה מתוקה (היחס בין הפפריקה החריפה למתוקה הוא לפי הטעם), כפי שנראה בתמונה משמאל. כשאנו מוסיפים את הבצל לבשר, חשוב לסחוט את הבצל על מנת שיפריש מיצים לתוך הבשר. את הקופסה נסגור היטב ונכניס ללילה למקרר. כמספר שעות (שעה – שעתיים) לפני שנרצה להכין את הבשר, נוסיף לו מלח (חשוב את המלח לשים לקראת הסוף, מאחר ומלח מקשה את הבשר, שוב כמות נדיבה של חומץ ונערבב שנית היטב.

שיפודי הודו מתובלים ומוכנים לעליה על הגריל

לקראת הנחתו על הגריל, נשפד את הבשר המתובל על שיפודי המתכת שלנו (כי כמו שהזכרנו באחד הטיפים העוסק בסוגי שיפודים, עדיף להשתמש בשיפודי מתכת כי הם גם מחממים את הבשר מבפנים וגם אינם נשרפים) ומשם,ניתן להניח את השיפודים שלנו על גריל חם. חשוב לציין, כמו שציינו בטיפ העוסק בהכנת בשר עוף על הגריל, בהכנת עוף אין דרגות צלייה, אלא ישנה רק דרגה אחת מוכן היטב. למי שמעוניין להשקיע יותר, ניתן לשפד חלק מרצועות הבצל על השיפודים שלנו ואת מה שנשאר ניתן לטגן במחבת או בגריל על פלטה ולהוסיף לבשר המוכן.

מקווה שגם אתם תמצאו את המתכון שווה להכנה חוזרת ולמען ההגינות, גם אני הופתעתי לטובה לאחר הפעם הראשונה שהכנתי אותו. בנוסף ואם מצא חן המתכון, אשמח את תשתפו אותו ואותנו בדף הפייסבוק שלכם.

ממני BBQil, בתאבון…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *