אנטריקוט על הגריל

סטייק אנטריקוט

מנגל איכותי לא יכול להתקיים בלי סטייק טוב לסיום.

הבשר שאני הכי אוהב לסיים איתו הוא האנטריקוט בעיקר בגלל שהוא יחסית בעל אחוז שומן גבוה יותר ולכן טעים יותר.

על הבשר (בעיקר על בשר איכותי) אני שם מספר מצומצם של תבלינים:

  • מלח גס (חשוב לא להגזים בעיקר בבשר מוכשר בגלל שבתהליך ההכשרה מוסיפים מלח לבשר, ואם אנו נוסיף יותר מידי אנו נהרוס את הטעם)
  • פלפל
  • שום (קטוש או להוסיף 2-3 שיני שום קצוצות דק)
  • שמן זית
  • רוזמרין

בדרך כלל אני אוהב לערבב את השום עם השמן זית  פלפל והרוזמרין, לתת להם לשבת ביחד כמה דקות ולאחר מכן למרוח את התערובת על הבשר בעזרת מברשת, לאחר מכן אוסיף בעדינות מלח גס על הבשר ואתן לו לנוח יחד עם התבלינים כשעה \ שעתיים. אם אני בוחר לשים את הבשר קצת יותר זמן במקרר חשוב לפני שאני מניח אותו על הגריל להוציא אותו כעשרים דקות לפני כדי להניח אותו על הגריל בטמפרטורת החדר.

את הגריל אני אחמם טוב טוב ולפני שאני מניח את השר אני סוגר את המבער שנמצא מתחת לבשר כדי ששמן לא יטפטף על המבער הדולק (בהנחה שאני משתמש בגריל גז) ויגרום ללהבה גדולה. את הבשר אניח לכחצי דקה ואהפוך אותו (עדיין כאשר אין אש ישירה על הבשר) לעוד כחצי דקה כדי לסגור את הבשר ולתת לעודפי שמן לטפטף למטה. לאחר מכן אני יעביר את הבשר מעל אש ישירה ואהפוך אותו מספר פעמים עד שאני מגיע לדרגת העשייה הרצויה. אני אוהב להביא את הבשר למצב שהוא קצת אדום בפני אבל אין דם שנוטף וממלא את הצלחת.

בתאבון, ממני – BBQil.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *