טיפ 11- שקדים

האנשים שאוהבים בשר על האש בד"כ נחלקים ל- 2, אלו שאוהבים שקדים ואלו שבכלל לא! מי מאיתנו שניסה להזמין במסעדה, לעתים נתקל באמצע ההזמנה בשאלה: שקדים או חלוואיאת, והרבה פעמים אנו פשוט זורקים את השם של אחד מהם כי אנו לא מבינים או אפילו יודעים שיש הבדל.

אז כן, ישנן שני סוגים וההבדל הוא שכל אחד מהם, ממוקם באזור שונה של הפרה. ישנו סוג אחד, שהוא השקדים, שממוקם באזור הגרון והצבע שלו הוא לבן, הוא האיכותי יותר, יקר יותר ומצוי בעיקר בעגלים צעירים או עגלי חלב. הסוג השני (החלאוויאת), ממוקם באזור הלב, הוא הלבלב והגוון שלו, יותר צהוב, יותר שומני וזה מה שאנו מזמינים בשיפודיות ולטעמי, טעים מאוד ובד"כ יבוא בלאפה יחד עם קבב טוב, חומוס, טחינה וסלטים.

בבית, כשאני מכין את השקדים על הגריל, אני מוסיף להם רק טיפה פלפל ונזהר עם כמות המלח שאני מוסיף כי בד"כ, השקדים מלוחים מספיק. לכן , כמו בהמלצות קודמות, אני מעדיף שכל אחד יוסיף את המלח לפי טעמו.

ישנם מתכונים נוספים לשקדים, שניתן לעשות במחבת, או אפילו בתנור אבל אלה לא ההמלצות שאני מכוון אליהם באתר זה.

בכל מקרה, גם אם אתם חושבים שאתם לא אוהבים ולא ניסיתם, מומלץ בחום לנסות לפחות פעם אחת ולטעום, אולי אפילו תופתעו.

פתאום אני מרגיש רעב תוקף אותי…

פורסם בקטגוריה טיפים. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *