טיפ 8 – התחלה וסיום עבודה על הגריל

הטיפ השמיני יעסוק בשני פעולות חשובות שמומלץ לבצע בתחילת העבודה ובסיום העבודה על הגריל.

כולם יודעים שלפני שהבשר מוצא את עצמו יושב על הגריל, חשוב לחמם טוב טוב את הגריל גם כדי לשרוף את שאריות הבשר והשומן שנשאר על הגריל, וגם בגלל שאם הגריל יחומם היטב הבשר ידבק פחות לאחר מכן (וזה לא היה הטיפ, אני מאמין שאת זה אנחנו כבר יודעים), אבל דבר חשוב נוסף שכדאי לעשות הוא למרוח קצת שמן על רשתות הגריל גם כי הפעולה מנקה קצת את הגריל לפני שאנו שמים את הבשר וגם כדי שהבשר פחות ידבק לגריל. אבל חשוב מאוד לא להגזים עם כמויות השמן, אם נשים יותר מידי זה לא יעזור לבשר להיות מוכן יותר מהר או להידבק פחות אלא יגרום ללהבה גדולה מאוד שתמלא את פנים הגריל בפיח שאינו טעים ובטוח אינו בריא, חשוב לזכור שהשמן דליק  ולכן צריך להשתמש בו בזהירות.

החלק השני קשור לסיום העבודה על הגריל ומדבר על ניקיון הגריל. המלצה שאני אוהב לתת לאנשים היא  לעשות את הניקיון של רשתות הגריל מיד בסיום העבודה כשהגריל עדיין חם, כי אם נתעצל ונמתין למועד מאוחר יותר הגריל יהיה קר, כל שאריות הבשר ידבקו לרשתות הגריל דבר שיצריך מאיתנו להפעיל יותר כוח בניקיון וגם להסתכן בפגיעה ברשתות הגריל דבר שיכול לגרום לחלודה במועד מאוחר יותר.

מקווה שהמידע נמצא מעניין ומועיל, ממני – BBQil.

 

 

פורסם בקטגוריה טיפים. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *