טיפ 13 – האש בגריל שלנו

גם אחרי שאנחנו בטוחים שהרכבנו וחיברנו את הגריל כהלכה, דבר ראשון שחשוב לוודא הוא שהאש שיוצאת מהמבערים היא אש טובה לעבודה כלומר, אינה גדולה וצהובה יתר על המידה. דבר נוסף שנרצה לבדוק הוא האם מפזרי הלהבה, שיש להם כמה תפקידים הקשורים לאש בגריל, באמת עושים את העבודה שלהם. הצורך הראשון במפזרי להבה הוא פשוט לקלוט את חום המבערים ולפזר אותו בצורה אחידה על פני משטח העבודה שלנו. הדבר השני, ויותר קשור לפוסט זה, הוא שחייבים לוודא, שמפזרי הלהבה אכן מגנים על המבערים שלנו, בעיקר אם מדובר במבערי פח או נירוסטה שהאש יוצאת מחלקם העליון או מצידו של המבער. חשוב לראות שהאש אינה בורחת מצדדיו של מפזר הלהבה ויותר גדולה ממנו. במקרה כזה, יתכן וצריך לכוון את המבערים או שלא הותקנו כהלכה (אם הגענו למצב הזה, חשוב שאת בדיקת המבערים יבצע טכנאי גז מוסמך מנותן השירות לגריל).

עבודה לא תקינה של המבערים יכולה לגרום לכמה מצבים:

  1. יגרום למצב שאכריח אינו בטיחותי.
  2. השומן שיטפטף במהלך העבודה יחל להידלק, יקשה על העבודה ואף יכול להגיע למצב שיבעיר חלקים נוספים ואפילו את תחתית הגריל.
  3. נראה עשן שחור, שגם לא בריא וגם יוסיף טעם לא טוב לבשר.

לכן בכל מקרה כזה, או בכל מקרה אחר שאנו חושדים שהגריל אינו בוער כהלכה יש ליצור קשר עם נותן השירות כדי לוודא תקינותו ובשום פנים לא לנסות לסדר תקלות לבד.
תודה על ההקשבה, מקווה שעזרתי ובהצלחה…

פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *