טיפ 12 – הפשרת בשר

נרצה להדגיש שני דברים כבר בהתחלה:

  1. בשר שהופשר אין להקפיאו בשנית.
  2. חשוב לוודא עוד בקניה, האם הבשר שרכשנו הוא טרי או מופשר וחשוב גם להבדיל בין בשר מיושן בתהליכים נכונים של יישון בשר או פשוט בשר שמקורו בבשר קפוא. אפשר להבדיל בין המקרים או כששומעים את מחירו של הבשר או פשוט לשאול.

מבחינתי, העדיפות היא תמיד לקנות כמויות בשר וסוגי בשר המחושבים ע״פ כמות האנשים ולהשתמש בכל הבשר שקנינו.

אבל, לעתים כן יוצא להשתמש בבשר שהוקפא בגלל שאין ברירה או שפשוט ישנם סוגים שאנשים אוהבים לשמור במקפיא שיהיה לעת הצורך. במקרים האלה, ישנן דרכים שונות, שאני נציין בהמשך, להפשיר אותו. הדרך הכי מומלצת היא פשוט לתכנן מראש, להעביר את הבשר למקרר ולתת לו להפשיר שם. אבל לא לשכוח, חשוב מאוד להוציא את הבשר כחצי שעה לפני ששמים אותו על הגריל על מנת להביאו, פחות או יותר, לטמפרטורת החדר. הדרך הבאה, היא להוציא את הבשר הקפוא החוצה ולתת לו להפשיר בחוץ. הדרך הזאת אינה מומלצת כשמדובר בנתחים גדולים בעיקר בגלל שחשוב לזכור שהחלק החיצוני מפשיר קודם, וזה אומר שבשר מופשר יושב בחוץ והספירה לאחור לקראת בשר מקולקל מתחילה. דרך נוספת היא במים. נציין כאן כי עוף מגיב יותר טוב להפשרה במים מבשר אבל עדיין פחות מומלץ להפשיר בשר/עוף במים. שתי הדרכים האחרונות והכי פחות מומלצות הן להפשיר בשר במיקרו או על הגריל. המיקרו פשוט הורס את הבשר והגריל, אם נשים בשר קפוא על הגריל סיכוי גבוה שהוא לא יהיה מוכן כמו שאנחנו רוצים והחלק החיצוני יהיה מוכן או אפילו שרוף והפנימי יהיה חי/נע.

לסיכום, הכי מומלץ להתכונן מראש ולקנות בשר טרי ע״פ הכמויות והסוגים שאנחנו אוהבים, הוא יהיה טעים ועסיסי יותר מבשר קפוא. אבל, אם באמת אין לנו ברירה, בואו נשקיע כמה שניות ונקרא את מה שנכתב בפוסט זה, אני מאמין שזה לא יזיק ואני מקווה שאפילו עזרתי…

פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *