טיפ 4 – מכרעיים לפרגיות

כרעיים

הדרך מכרעיים לפרגיות

שלום לכולם.

הטיפ הרביעי הולך לתת רעיון קטן שיכול לחסוך כסף, יכול להיות שיקח קצת זמן להתרגל לרעיון וללמוד את העבודה, אבל לאורך זמן אני בטוח שזה ישתלם.

מה שאני מתכוון זה לקנות בסופר את השוקיים והירכיים של העוף כאשר הם עדיין מחוברים (כרעיים) וזה החלק שכולנו משלמים עליו קצת יותר כסף בסופר ובמסעדות כאשר קוראים לו בשמו החדש – פרגיות. העבודה דורשת בהתחלה קצת סבלנות והמון תשומת לב כי כדי שהעבודה תהייה קלה חשוב להשתמש בסכין יותר קטנה מהסכין שאנו רגילים לחתוך איתו בשר כדי שנוכל לשלוט בסכין יותר טוב, אבל חשוב שהסכין תהיה מאוד חדה כדי שלא נפרק  את העוף, לכן בהתחלה חשוב לעבוד לאט כדי שלא נחתוך את הידיים ואז הטיפ הזה אולי חוסך קצת כסף אבל בסוף עשה נזק…

הדרך שלנו כדי להגיע לסטייק פרגיות שאנו רוצים עוברת כמה שלבים:

  1. השלב הראשון הוא "קילוף" הכרעיים מהעור והורדת חתיכות שומן מיותרות.
  2. לאחר מכן אני (קצת בכוח) מפרק את העצמות הקטנות שנמצאות לאורך הירך של העוף ובעזרת סכין (ובזהירות) מפריד את העצמות משאר הכרע.
  3. השלב השלישי הוא להרגיש עם היד היכן  נמצאות העצמות הגדולות של הירך והשוק של העוף, ושוב בעזרת הסכין נחתוך לאורך העצמות, חשוב להיזהר לא לחצות את הכרע לשניים אלא כדי לגלות את העצם.
  4. שלב רביעי הוא לחתוך בזהירות ובעדינות מסביב לאותם עצמות כדי שנוכל להפריד בעזרת הידיים והסכין את הבשר מהעצם.
  5. השלב הלפני אחרון הוא לעבור ולהרגיש עם הידיים את הבשר כדי לראות שלא נשארו עצמות קטנות שיכולות להיות לא נעימות ומסוכנות בזמן האכילה.
  6. השלב השישי והאחרון הוא לנקות שוב את העוף משאריות עור ושומן שיכול להיות שחלקנו לא רוצים יחד עם העוף שלנו.

התמונה למעלה מראה את הדרך שעברתי היום מלהביא את העוף ממצב של כרעיים עד לפרגיות טעימות על הגריל. תבלינים ומתכון להכנה ניתן למצוא תחת קטגורית מתכונים באתר, ובהמשך יעלה סרטון קצר שמראה בפועל איך מפרקים את הכרעיים מעצמות עד שמגיעות ה-  "פרגיות".

את המתכון להכנת הפרגיות ניתן למצוא כאן באתר, ולהגיע אליו בלחיצה על הקישור הבא: מתכון לפרגיות על הגריל.

מקווה שהמידע נמצא מעניין ומועיל, ממני – BBQil.

פורסם בקטגוריה Uncategorized, עם התגים , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *