קובה של סבתא

מרכיבים להכנת הבצקקובה

  • 1 ק"ג בורגול טחון דק
  • חצי כוס שמן
  • 2 כוסות קמח

מרכיבים לבצק כשר לפסח

  • 1 ק"ג קמח מצה
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס שמן
  • מלח
  • מים

 חומרים למילוי

  •  750 גר' בשר טחון
  • 5 בצלים
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום
  • צנוברים

הכנת הבצק

  • לשטוף את הבורגול היטב, ולאחר השטיפה להשרות במעט מים למשך כשעה.
  • לערבב את הבורגול עם השמן, הקמח ומעט מלח. ללוש עד ליצירת הבצק.
  • לאחר הכנת הבצק להכניס למקרר למספר שעות.

הכנת הבצק לקובה פסח

  • לערבב את כל המרכיבים ולהוסיף מים לפי הצורך עד ליצירת בצק אחיד ( לא דביק מידיי ).
  • לכסות במנגבת ולתת לבצק לנוח למשך כשעה.

הכנת המילוי

לקצוץ את הבצל דק ולבשל עם הבשר הטחון עד להתאדות הנוזלים.

להוסף תבלינים על פי הטעם.

לאחר הבישול ולפני הכנת הקובה יש לקרר את המיולי לטמפרטורת החדר ולהוסיף את הצנוברים.

הכנת ה"קובה"

לוקחים עיגול בצק, משטחים על כף היד ( לשטח דק ) וממלאים במילוי. חשוב לא לשים יותר מידי מילוי על מנת שלא יפתח במהלך הטיגון, לסגור היטב וללחוץ את הקצוות ליצירת צורה אליפטית, לאחר מכן לשים בתוך תבנית. ניתן לסדר בתבנית במספר שכבות, לשים ניילון בין שכבה לשכבה. לאחר ההכנה, אם לא מבשלים באופן מיידי כדאי להכניס למקפיא. לאחר שהקובה קופא ניתן להוציא מהתבנית ולשמור בשקיות ניילון.

אופן הבישול

טיגון בשמן עמוק ורותח.

  • מומלץ להגיש עם טחינה בצד, לטבול  ולאכול.

בתאבון, ממני – BBQil.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.