הכשרת בשר

כפי שניתן להבין מכותרת העמוד, בעמוד זה בחרנו לתת טיפה מידע על הכשרת בשר, עמוד זה אינו נותן טיפ, אבל לדעתי בתור אנשים שגרים במדינת ישראל וחובבי בשר יהודים זה מעניין לדעת טיפה על התהליך שעובר הבשר עד שהוא ראוי להגיע לצלחת שלנו.

העמוד אינו נותן דעה לגבי האם מותר לאכול בשר אינו כשר, או מה טעים יותר בשר כשר או לא כשר אלא נותן קצת מידע על התהליך.

על מנת שחיה תהיה כשרה לאכילה על פי היהדות היא חייבת להיות בעלת שני מאפיינים: הראשון הוא פרסה שסועה – צורת "יד" הפרה היא כאצבע כפולה, כלומר חסרות להן האצבע הראשונה השנייה והחמישית. והמאפיין השני הוא שהחיה חייבת להיות מעלת גרה, שזהו תהליך המאפשר עיקול של צמחים המכילים תאית (צלולוז) שקיבת האדם אינה מסוגלת לעכל. זהו תהליך אצל הפרה שבו היא בעצם לועסת פעמיים את העשב אותו היא אוכלת, בפעם הראונה שהיא לועסת אותו הוא מתערבב עם רוק החיה נבלע, ולאחר מכן עולה שוב ונבלע שוב. על מנת שחיה תהיה כשרה היא חייבת להיות בעלת שני המאפיינים האלה, רק אחד מהם אינו מספיק.

הסיבה שבגללה הבשר צריך לעבור תהליך הכשרה היא האיסור ביהדות של אכילת דם, לכן על מנת להגיע לבשר מוכשר אנו מעבירים את הבשר תהליך בעל שתי שלבים, בשלב הראשון (שנקרא ניקור) אנו מסירים את השומן (חלב) מהבשר של חלקים מוגדרים של החיה (את חלקי הפרה ניתן לראות בלחיצה על הקישור הבא: חלקי הפרה), וגיד שנמצא על הירך האחורית של חיה שאותו אסור לאכול ע"פ היהדות שנקרא גיד הנישה.

את השלב השני ניתן לעשות בשני דרכים, הראשונה היא המלחה, והשנייה היא צלייה. בפעולת ההמלחה אנו מפזרים מלח על הבשר בגלל שהמלח סופח נוזלים ולכן סופח את דם החיה ובכך מכשיר אותו, בשר שלא הומלח במשך שלושה ימים לא ניתן להשתמש בדרך זו כדי להכשיר את הבשר בגלל שדם החיה כבר הספיק להתייבש. הפעולה השנייה היא צליית הבשר, ובה אנו צולים את הבשר על האש ובכך מאדים את הדם שבתוך הבשר, חלקים רוויים בדם כדוגמת הכבד ניתנים להכשרה רק בצלייה ולא ניתן להכשירו שלא בדרך זו , ולכן הכבד כשר לאכול רק בצלייה על הגריל.

אני שוב מעוניין לציין שאין כאן תשובה או התייחסות למה טעם יותר או נכון ומוסרי יותר לאכול – בשר כשר או לא כשר!

מקווה שהמידע נמצא מעניין ומועיל ממני : BBQil.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *